Gemeente Oldambt neemt deel aan NK Tegelwippen

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Gemeente Oldambt gaat de strijd aan met beton en neemt deel aan het NK Tegelwippen. Deze landelijke actie promoot het idee van een groenere leefomgeving door tegels in tuinen en openbare ruimtes te vervangen door gras, bloemperken en bomen.

Groene transformatie

Wethouder Jurrie Nieboer benadrukt het belang van deze transformatie voor de leefomgeving. “Het is cruciaal dat we groen terugbrengen in Oldambt om onze leefomgeving aangenaam, gezond en veilig te houden.”

Samen met meer dan 175 Nederlandse gemeenten neemt Oldambt deel aan de jubileumeditie van het NK Tegelwippen. Deze inspanning draagt bij aan de bestrijding van hittestress en wateroverlast. De gemeente moedigt haar bewoners dan ook aan om deel te nemen.

Tegeltaxi en prijzen

Als blijk van waardering voor de inspanningen van de bewoners, introduceert de gemeente binnenkort de tegeltaxi. Meer informatie over deze service wordt later gedeeld.

Daarnaast verloot de gemeente elke maand een waardebon van €100,- onder de deelnemers. Om deel te nemen aan de loting, moeten bewoners een foto van hun tuin vóór en na het wippen van de tegels sturen.

Deelname aan NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen loopt van 21 maart tot en met 31 oktober. Deelnemers kunnen hun gewipte tegels aanmelden via de website van het NK Tegelwippen. Bij het aanmelden is het belangrijk de tegels aan de gemeente Oldambt toe te wijzen.