SPUK-subsidie toegekend voor verbetering bibliotheek Finsterwolde

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De bibliotheek in Finsterwolde gaat een mooie toekomst tegemoet. Dankzij de toekenning van een SPUK-aanvraag (Eenmalige specifiek uitkeringen lokale bibliotheekvoorzieningen) kan de bibliotheek aanzienlijk verbeterd worden. De subsidie is een onderdeel van de Rijksregeling voor Toekomstige bibliotheekvoorzieningen, waarbij negen Ommelander gemeenten een aanvraag konden indienen.

Investering in de toekomst

De toegekende subsidie komt neer op een investering van 2,3 miljoen euro. Dit bedrag zal bijdragen aan een bereikbare en toegankelijke bibliotheek voor iedereen. De financiering kan worden gebruikt om bijvoorbeeld de openingsuren te verlengen, het gebouw te verbeteren en extra activiteiten te organiseren.

Verbeteringen voor bibliotheek Finsterwolde

De aanvraag van de gemeente Oldambt is specifiek gericht op het verbeteren van de bibliotheek in Finsterwolde. Het plan is om deze bibliotheek om te toveren tot een aantrekkelijke plek voor de inwoners van Finsterwolde en omliggende dorpen. De bibliotheek zal ten minste vijf dagen per week toegang bieden tot informatie, educatie en cultuur. Dit wordt bereikt door meer personeel aan te nemen en te investeren in de inrichting en programmering van de bibliotheek.

Reactie van de gemeente

Wethouder Jurrie Nieboer is verheugd met de toekenning van de extra middelen. “We zijn blij dat we met deze extra toegekende middelen in kunnen zetten op de bibliotheek in Finsterwolde, waar veel inwoners van Finsterwolde én andere dorpen boven de A7 ook gebruik van maken,” aldus Nieboer.

De gemeente Oldambt en Biblionet Groningen, die de gemeenten ondersteunde bij het opstellen van hun plannen, kijken uit naar de toekomstige verbeteringen en ontwikkelingen van de bibliotheek in Finsterwolde.