Twee mannen gearresteerd in verband met explosie in Winschoten

10 maanden geleden gepubliceerd

Op dinsdag 10 oktober heeft de politie twee 19-jarige mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een explosie in Winschoten. De explosie vond plaats op 16 september bij een bedrijfspand in de Langestraat. Er zijn geen gewonden gevallen, maar het pand is zwaar beschadigd.

Verdere ontwikkelingen

Na de arrestatie van de verdachten heeft de politie verschillende locaties in Tilburg doorzocht. Het onderzoek naar de explosie gaat verder en er kunnen mogelijk meer aanhoudingen volgen. De verdachten zitten in volledige beperking, wat inhoudt dat ze enkel contact mogen hebben met hun advocaat.

Onderzoek naar andere geweldsincidenten

Sinds juli zijn er meerdere geweldsincidenten geweest in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Een speciaal Team Grootschalige Opsporing onderzoekt of deze incidenten met elkaar verband houden. Een van de scenario’s is dat de incidenten deel zijn van één of meerdere conflicten in de criminele wereld. Het opsporen van de daders en het stoppen van het geweld heeft de hoogste prioriteit voor de politie.

Eerdere arrestaties

Eerder zijn er al twee mannen van 58 en 21 jaar uit Winschoten gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een steekincident aan de Venne en een schietincident aan de Transportbaan en Papierbaan. Voor dat schietincident werd ook een 31-jarige man uit Hoogezand aangehouden.

Het onderzoek naar de recente geweldsincidenten gaat door en de politie roept getuigen op om informatie of camerabeelden te delen.