Twee mannen gearresteerd na vondst van wapens in Winschoten

7 maanden geleden gepubliceerd

Twee mannen zijn aangehouden in Winschoten na de ontdekking van verboden wapens in een woning. De arrestaties vonden dit weekend plaats en betroffen een 35-jarige man uit Winschoten en een 24-jarige man uit Oude Pekela.

Meerdere huiszoekingen

Een arrestatieteam van de politie heeft op donderdag 28 september en vrijdag 29 september huiszoekingen uitgevoerd in twee woningen aan de Hermelijnlaan in Winschoten. Tijdens de zoektochten in één van de huizen werden meerdere vuurwapens en munitie ontdekt. De 35-jarige man uit Winschoten werd vrijdag gearresteerd op verdenking van verboden wapenbezit. De volgende dag werd ook de 24-jarige man uit Oude Pekela in verband met hetzelfde onderzoek gearresteerd.

Na de arrestaties vond er een doorzoeking plaats in een huis aan de Vijverlaan in Meeden. Hier werd een object gevonden dat leek op een vuurwapen. De 24-jarige man heeft afstand gedaan van dit object.

Voorlopige hechtenis en verder onderzoek

De 35-jarige man uit Winschoten is voorgeleid en zal nog veertien dagen langer in hechtenis blijven. De 24-jarige man uit Oude Pekela wordt dinsdag voorgeleid. De politie sluit niet uit dat er meer aanhoudingen zullen volgen.

Het verboden wapenbezit wordt nader onderzocht. De twee verdachten worden verhoord en er wordt forensisch onderzoek gedaan naar de gevonden wapens. Dit om te bepalen of ze in verband kunnen worden gebracht met andere strafbare feiten of incidenten.

Vernietiging van de wapens

Zodra de wapens zijn onderzocht, zullen ze worden vernietigd om te voorkomen dat ze in de toekomst gebruikt kunnen worden voor criminele activiteiten of geweldsincidenten.